Hej hej!

Ik ben Jules Beelen en 31 jaar oud.
Na vijf jaar te hebben gewerkt als Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) Adviseur bij Prénatal Moeder en Kind B.V. heb ik medio 2022 de overstap gemaakt naar de Sociaal Economische Raad (SER). Daar werk ik binnen het Internationaal MVO-team aan het project 'betekenisvolle stakeholderdialoog' en ondersteun ik bedrijven op hun pad naar verantwoord ondernemen.

Change agent

Mijn ambitie is om mijn natuurwetenschappelijke kennis over te dragen naar het bedrijfsleven met het oog op het maken van gegronde beslissingen wat betreft duurzaamheid. Ik zet me in als 'change agent' naar een duurzamer bedrijfsleven, waar veel kansen liggen.

Liefde voor Zweden

Mijn werkzaamheden heb ik reeds onder andere in Zweden verricht, het land waar ik jaren geleden verliefd op ben geworden. De knusse en gezellige steden, de eindeloze rust en natuur, de vriendelijkheid en bescheidenheid van de bevolking: allemaal aspecten van Zweden die mij erg aanspreken.

Kennis van Zweeds

Al vanaf de middelbare school - een tijdje geleden dus - ben ik begonnen met het me eigen maken van de Zweedse taal. Allerlei verschillende lesmethoden, contacten met Zweedse mensen, het behalen van certificaten in de Zweedse taal (Swedex B2-niveau en TISUS C1-niveau) en vooral veel oefenen in Zweden zelf hebben hieraan bijgedragen. Tevens heb ik een jaar de marketing in Zweden van de Nederlandse tv-omroep OUTtv verzorgd, en gewerkt aan het opzetten en onderhouden van de Zweedse klantenservice bij Boldking. Tot slot heb ik tijdens het voorjaar en de zomer van 2016 in Malmö gewoond waar ik onderzoek deed naar duurzaamheidsintegratie binnen IKEA Group in Zweden. Hiervoor heb ik het hele land doorgereisd; een fantastische ervaring!

Werkzaamheden door Zweeds Leren van J. Beelen

Omdat ik mijn kennis van het Zweeds wil delen, heb ik 4,5 jaar Zweedse lessen gegeven aan particulieren tijdens mijn studie. Het heeft me goed gedaan om iedere keer weer andere gemotiveerde cursisten te kunnen helpen met het leren van de taal. Daarnaast zijn mijn didactische kwaliteiten hiermee verder opgebouwd. Uit mijn lessen is uniek Zweeds leer- en lesmateriaal ontstaan, waarvan delen reeds zijn verschenen in diverse uitgaven. Lessen Zweeds geef ik niet (veel) meer omdat ik me wil focussen op mijn carrière in de duurzaamheidswereld. De uitgaven van Zweeds Leren van J. Beelen zijn echter blijvend te bestellen via deze website. En wellicht dat er nog meer zullen verschijnen!

Daarnaast ben ik als Zweeds deskundige bereikbaar voor vragen omtrent het leren van de Zweedse taal. Zie mijn e-mailadres rechts op deze pagina.